!pet projectinrichters richt Eduwiek in

Onze vrachtwagens rijden af en aan bij Eduwiek; een nieuwe school in Hoogeveen waarin regulier en speciaal voortgezet onderwijs onder één dak gehuisvest worden.

Het gaat om een uniek onderwijsconcept, want het totale aanbod aan onderwijs en zorg wordt beschikbaar voor alle jongeren. De school biedt plaats aan leerlingen van RENN4 en het Roelof van Echten College. Ook de jongeren van het naastgelegen orthopedagogisch behandelcentrum van Ambiq volgen straks hun lessen in de nieuwe school.

Het onderwijs transformeert continue. Daarmee verandert ook het fysieke onderwijslandschap. Een van de voornaamste ontwikkelingen is de transitie van “onderwijzen” naar “leren”. Wij zien met deze transitie een verandering van de leeromgeving, bijvoorbeeld van klassikaal naar multifunctioneel en van het boek naar de cloud. Klassen worden omgebouwd tot multifunctionele ruimtes waar zowel klassiek onderwijs als vernieuwend onderwijs (beschikbare kennis zoeken, vinden en verwerken) kan worden gegeven.

Ook realiseert !pet projectinrichters veelvuldig leeromgevingen in de vorm van studielandschappen (projectonderwijs, kennisvergaring en -deling) en het inrichten van auditoria, open ruimtes en flexibele oplossingen. Daarnaast zien we een sterke verandering in de wens naar sfeer en beleving. Hiermee verandert niet alleen de leeromgeving, maar ook de werkomgeving. Samen met het Roelof van Echten College en RENN4 hebben wij invulling gegeven aan een studielandschap en leeromgeving waar iedere leerling zich thuis voelt.

Naast Eduwiek zijn onze onderwijsreferenties o.a. Onderwijsgroep Noord, Noorderpoortcollege, Dr. Nassau College, Alfa College en Stad en Esch College. Bent u ook benieuwd wat !pet projectinrichters voor uw school kan betekenen? Neemt u dan contact op onze onderwijsspecialist Alex Achterop (a.achterop@petonline.nl               of 06-10026571).