Nieuw bij !pet projectinrichters: de klimastuhl.

Klöber heeft een stoel ontworpen die de gebruiker kan verwarmen en verkoelen met één druk op de knop: de klimastuhl.

!pet projectinrichters heeft deze innovatieve bureaustoel aan haar assortiment toegevoegd. De klimastuhl is ideaal voor receptiewerkzaamheden. Hier zit de werknemer vaak in de kou of warmte door de toestroom van personen via de voordeur. Ook voor regulier kantoorwerk kan deze stoel een uitkomst bieden.

In grote kantoortuinen is het lastig om de temperatuur voor iedereen aangenaam te krijgen. Met de klimastuhl kan iedere gebruiker zelf bepalen of de stoel verwarmt of verkoelt.

Dankzij het geboden thermisch comfort stijgt de productiviteit van de gebruiker en worden de arbeidsomstandigheden beter beoordeeld.

De klimaatfunctie van de bureaustoel kan een positieve uitwerking hebben op het energieverbruik op de werkplek. Want bij de energiekosten telt elke graad. Als de binnentemperatuur tijdens de verwarmingsperiode slechts 1 graad wordt verlaagd, dalen de verwarmingskosten daardoor met 6%*.

In de zomer wordt voor elke graad dat de airconditioning hoger staat ingesteld, ca. 4% aan energie bespaard*. In vergelijking hiermee werkt de energie voor het verwarmen of ventileren van de bureaustoel aanzienlijk efficiënter. Warmte en ventilatie zijn direct merkbaar op de vlakken waar het lichaam contact maakt met de stoel en zijn elk in twee standen instelbaar.

 

*afhankelijk van het type gebouw. Bron: e.V., Die Verbraucher Initiative.

4x2_news_kloeber_klimastuhl_03 kloeber-klimastuhl-3